Burgemeester van Mechelen, Vlaams volksvertegenwoordiger en Fractieleider Vlaams Parlement

Voorstelling ‘Miniaturen’ van Royal de Luxe verhuist naar terreinen bij Nekkerhal

 

Donderdag 23 februari 2017 – De voorstelling ‘Miniaturen’ van het beroemde Frans straattheatergezelschap Royal de Luxe wordt van 3 tot 26 maart opgevoerd op terreinen aan de Nekkerhal, in plaats van op de Grote Markt. De nieuwe locatie is een symbolische plek met een sterkere link naar recht en rechtvaardigheid, gezien dit tot voor kort de thuis was van een 400-tal asielzoekers in Mechelen.

 

De Grote Markt was een logische keuze, maar bleek om technische redenen dan in laatste instantie toch geen haalbare kaart. Royal de Luxe vraagt voor zijn opvoering een vlakke ondergrond. “We hebben dan van een technisch euvel een deugd gemaakt om te kiezen voor een locatie die volgens ons nog beter past bij het thema van de voorstelling, met name de plek in Mechelen die de voorbije maanden het best de zoektocht naar recht heeft verbeeld”, zegt burgemeester Bart Somers.

 

Concreet betekent dit dat het artistieke gezelschap Royal de Luxe met hun voorstelling, die speciaal gecreëerd werd voor OP.RECHT.MECHELEN., voluit de kaart trekt voor de actualiteit. Het stadsfestival gaat in de eerste plaats dan ook over recht en rechtvaardigheid. Bart Somers: “Ik ben blij dat ook de artistiek leider van het gezelschap het belang van deze plek onderschrijft door met hun productie humane waarden te vertalen naar een voorstelling die Mechelaars en bezoekers zal weten te beroeren.”

 

Iedereen die een ticketje wist te bemachtigen, kan zich vanaf een uur voor aanvang aanmelden aan de Nekkerhal. Je wordt er onthaald en verder wegwijs gemaakt.

 

Alle toeschouwers die online hun tickets reserveerden, krijgen een e-mail over de gewijzigde locatie. Toeschouwers waarvan er geen gegevens zijn, worden de komende dagen via verschillende communicatiekanalen geïnformeerd.

 

Hoe geraak je er?

  • Met de fiets: op slechts enkele minuten van het stadscentrum ben je er. Voorbij station Mechelen kan je veilig fietsen langs een breed fietspad langs de N15.
  • Met de auto: de Nekkerhal beschikt over een ruime parking. Parkeren is betalend (€ 6).
  • Met de bus:
  • Bus 2, afstappen aan halte Bleekstraat. Vanaf daar is het nog 15 min. (1 km) wandelen tot aan de Nekkerhal.
  • Bus 1, afstappen aan halte Weidestraat. Vanaf daar is het ook nog 15 min (1 km) wandelen tot aan de Nekkerhal.
  • Met de trein tot in Mechelen-Nekkerspoel. Op een kleine 15 minuten wandelen ben je aan de Nekkerhal.

 

W www.oprechtmechelen.be
FB www.facebook.com/oprechtmechelen