Burgemeester van Mechelen, Vlaams volksvertegenwoordiger en Fractieleider Vlaams Parlement

Themacafé Mechelen Morgen krijgt vorm

 

Vrijdag 11 december 2015 – In het voorjaar van 2016 opent op de vernieuwde Botermarkt het ‘M-punt’, het huis van Mechelen Morgen. Het wordt een multifunctionele ontmoetingsruimte met themacafé en expo- en vergaderruimtes, helemaal in teken van het Mechelen van de toekomst. Nu het totaalconcept en de inrichting van het pand gekend zijn, gaat Mechelen Morgen op zoek naar een uitbater voor het cafégedeelte.

 

M-punt

 

Begin 2016 starten de werken in het pand van Mechelen Morgen op de Botermarkt. Het pand werd gedoopt ‘M-punt, het huis van Mechelen Morgen’. Het wordt een ontmoetingsruimte waar stadsvernieuwingsprojecten op vlak van wonen en werken zichtbaar worden gemaakt. Voor de opening wordt gemikt op april 2016.

 

“Mechelen investeert in stadsvernieuwing en zal blijven evolueren. Het is het moment om onze stad en de toekomstbeelden te tonen. Met het M-punt zetten we daartoe een belangrijke stap. We willen geen verborgen parel meer zijn, maar met trots tonen dat we een stad van de 21ste eeuw zijn. Die promotie van Mechelen is niet enkel een zaak van de stad. Veel partijen hebben er belang bij, denk maar aan de vastgoedsector, handel en horeca. Daarom nodigen wij deze private partners uit om mee te investeren in Mechelen Morgen”, zegt Bart Somers, burgemeester van Mechelen.

 

Kruispunt van stadsvernieuwing

 

Je vindt het pand op het gelijkvloers van Het Clarenhof op de Botermarkt. Dat is een symbolische plaats, want stadsvernieuwing komt hier samen met de vernieuwing van de publieke ruimte, zoals de Botermarkt, Bruul en de vlieten. Grote glaspartijen zullen nieuwsgierige bezoekers binnentrekken.

 

Binnenin komen een caféruimte, expogedeelte en vergaderruimtes. Ook de eigen kantoren van Mechelen Morgen krijgen hier een vaste plek. In de exporuimte wordt het Mechelen van de toekomst via beelden en maquettes tot leven gewekt. Op de benedenverdieping komt een horecagedeelte met 38 zitplaatsen. Bij mooi weer geniet je ook op het buitenterras van een drankje en van de vernieuwde Botermarkt met vliet.

 

Verder komen er binnenin ook multifunctionele ruimtes, bijvoorbeeld voor presentaties of als loungehoek. In de kelderverdieping wordt een ‘Mechelen Morgen Creativity Lab’ gerealiseerd, een ruimte speciaal ingericht om gebruikers aan te zetten tot creativiteit en interactie. “Soms lopen vergaderingen of brainstormsessies op niets uit en hebben organisaties nood aan een meer stimulerende omgeving. Dan is een inspirerende ruimte zoals het creativity lab een interessant alternatief. Dit soort ruimte ontbrak eigenlijk nog in Mechelen, dus willen wij die lacune invullen”, zegt Walter Walgraeve, manager van Mechelen Morgen.

 

Ontwerp van Tecro & Krea architecten

 

Het interieur van het M-punt werd getekend door Tecro & Krea architecten, een architectencollectief uit Mechelen. Zij kozen voor warme kleuren in combinatie met moderne materialen en vormgeving. Specifieke aandacht ging naar nieuwe belevings- en werkvormen, zodat het M-punt een soort spiegel wordt van het Mechelen van morgen. Niet alleen de bijnaam van de Mechelaars – ‘Maneblussers’ – maar ook de vlietjes die Mechelen zo typeren kregen een subtiele verwijzing binnen het interieur. “Wij hebben getracht de verschillende aspecten die Mechelen zo aangenaam maken te verwerken in het totaalconcept. Het geheel vormt een warme thuishaven voor iedereen die Mechelen wil ontdekken”, vertelt Inge D’Hoogh van Tecro & Krea architecten.

 

Partner-horeca-uitbater gezocht

 

Nu het totaalconcept en de inrichting van het M-punt gekend zijn en de werken binnenkort starten, gaat Mechelen Morgen op zoek naar een partner die het horecagedeelte zal uitbaten via een concessieovereenkomst. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen.

 

Over Mechelen Morgen

 

Mechelen Morgen is het unieke citymarketinginitiatief van de stad Mechelen dat in samenwerking met privépartners Mechelen promoot als de ideale woon- en werkplek in de Vlaamse Ruit.

 

Mechelen Morgen wil kandidaat-inwoners en –werkgevers maar ook de reeds bestaande inwoners en werkgevers van Mechelen op een inspirerende manier laten kennismaken met de vele troeven  van het Mechelen van hun toekomst. Met dit initiatef willen deze partners ook aspirant-investeerders aantrekken en ontwikkelaars van privéprojecten aansporen om mee te bouwen aan Mechelen onder de slogan Mechelen, de samenbeleving van morgen.

 

W www.mechelenmorgen.be > Schrijf je via de website in via de nieuwsbrief!

 

MM-mechelenmorgen MM2-mechelenmorgen