Burgemeester van Mechelen, Vlaams volksvertegenwoordiger en Fractieleider Vlaams Parlement

Succesvolle lancering van ALDE CvdR’s eerste “Young Leaders Summit”

 

Zondag 27 augustus 2018 – Jonge lokale en regionale verkozen politici van de ALDE-familie verzamelden in Brussel en Mechelen om ervaringen uit te wisselen, te leren over nieuwe economische modellen en hun mogelijkheden voor jobs te creëren en zagen hoe de Belgische liberale partijen zich voorbereiden op de lokale verkiezingen van 2018. De top werd georganiseerd door de ALDE-Fractie in het Europees Comité van de Regio’s (CvdR) en voorgezeten door Bart Somers, voorzitter van ALDE-CvdR.

 

Bijna twintig jonge politici uit heel Europa kwamen in Brussel bijeen voor de eerste top voor jong verkozen leiders om tijdens verschillende workshops onder elkaar en met de ALDE-leden van het Europees Comité van de Regio’s gemeenschappelijke uitdagingen en oplossingen aan te pakken.

 

Bart Somers: “Deze top is een andere grassroots-beweging die we ontwikkelen naast onze Liberale Mayors Summit; met dit initiatief creëren we een platform voor de jonge liberale talenten van de toekomst, waar ze over Europa kunnen werken en discussiëren, waarbij hun frisse en ambitieuze ideeën van op het lokale naar het Europese niveau worden gebracht om Europa zo opnieuw te stimuleren.

 

De workshops handelden over de kansen en banen die de nieuwe economische modellen kunnen aanbrengen, met een sessie gericht op het potentieel van een gedecarboniseerde economie en een sessie over het potentieel van de sharing economy.

 

Belgische liberale partijen en lokale verkiezingen

 

Bart Somers zorgde ook voor een bezoek van deze jonge politici aan het hoofdkwartier van zijn partij, de open VLD – de Vlaamse liberalen, waar partijwoordvoerster Laure Stuyck en coördinator Partijwerking Philippe Heyvaert, samen met Latifa Ait-Baala, de vicevoorzitter van MR Internationaal van de Franstalige liberale partij, uitlegden hoe ze de komende Belgische plaatselijke verkiezingen van oktober 2018 voorbereiden. Verscheidene jonge leiders waren geïnteresseerd in de platforms en technieken die deze partijen gebruiken en willen deze bevindingen nu toepassen in hun eigen landen en kiesdistricten.

 

De Young Leaders Summit werd georganiseerd door ALDE in het Europees Comité van de Regio’s in samenwerking met LYMEC en de Young Democrats for Europe. De tweedaagse top ging van start op zondag 27 augustus met een bezoek aan Mechelen naar de Kazerne Dossin. De jong verkozenen waren Anna Abrahamsson, Thomas Karv en Danica Vihinen (Finland), Ludovic Benmokhtar (Frankrijk), Svenja Hahn, Kilian Karger, Felix Maximilian Recke en Sebastian Leiss (Duitsland), Christian Martins Kromann (Denemarken), Gearóid Murphy (Ierland), Goran Neralic (Kroatië), Queeny-Aimée Rajkowski, Mike van der Geld (Nederland), Mastan Osmanov Mastano (Bulgarije), Kristian Chapman (Verenigd Koninkrijk), Apostolos Siokas (Griekenland), Rubén Vinuales (Spanje) en Elias Wiederkehr (Oostenrijk).

 

 

IMG_5804

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Young liberal leaders visit the city of  Mechelen