Burgemeester van Mechelen, Vlaams volksvertegenwoordiger en Fractieleider Vlaams Parlement

Rechten Samen leven van Bart Somers verkocht aan Duitsland

 

De prestigieuze Duitse uitgeverij C.H. Beck zal in de lente van 2018 een Duitse vertaling brengen van Samen leven van Bart Somers.

 

De uitgeverij heeft een uitstekende reputatie en geeft internationaal erkende auteurs uit. Eerder bracht C.H. Beck Nederlandstalige non-fictie auteurs uit van onder anderen Geert Mak, André Aleman en Etty Hillesum.

 

Bart Somers is ‘de burgemeester met beide voeten in de werkelijkheid’, zo stelde Joël De Ceulaer onlangs in De Morgen.

 

In Samen leven licht Bart Somers een aantal concrete maatregelen toe.

 

We leven in tijden van angst. Wat kunnen we doen om IS te stoppen? Hoe voorkomen we dat ze jongeren indoctrineren en rekruteren? Hoe verdedigen we onze samenleving? Met verwijten en simplistische oorlogstaal komen we er niet. Deze tijd verdraagt geen lichtzinnigheid. We hebben een coherente aanpak nodig, die veiligheid verzoent met vrijheid en die opnieuw hoop biedt aan alle burgers van dit land.

Dit boek zet de contouren van zo’n strategie uiteen, een die onze rechten en vrijheden versterkt in plaats van uitholt. Want het gevecht met IS betekent ook een worsteling met onszelf en met ons geloof in de kracht van onze samenleving.

 

Bart Somers (1964) was onder meer voorzitter van Open Vld en minister-president van Vlaanderen. Vandaag is hij Vlaams parlementslid en burgemeester van Mechelen. Hij schreef eerder het boek Mechelen. Bouwstenen voor een betere stad. Begin 2017 werd hij verkozen tot Beste burgemeester ter wereld.

 

 

Namens Houtekiet beklonk Shared Stories de deal met C.H. Beck in de nasleep van de London Book Fair 2017.

 

Voor meer informatie of een recensie-exemplaar kunt u contact opnemen via promotie@vbku.be.

 

Samen leven  is een uitgave van Houtekiet. ISBN 9789089245397. Prijs € 19,99. Ook beschikbaar als e-boek ISBN 9789089245403. Prijs € 14,99.

 

Somers, Bart Samen Leven