Burgemeester van Mechelen, Vlaams volksvertegenwoordiger en Fractieleider Vlaams Parlement

Politie Mechelen-Willebroek gaat met rekruteringscampagne ‘The Force’ op zoek naar talent “Samen willen we werken aan een politie voor iedereen”

 

Vrijdag 21 april 2017 – Met ‘The Force van Mechelen-Willebroek’ gaat de lokale politie intensief op zoek naar talent. Vaste politiemedewerkers Sven, Lina, Jinnih en Leo zijn de vier gezichten van deze rekruteringscampagne, en ook de rest van het team wordt sterk betrokken in het verhaal. Samen gaan ze op zoek naar nieuwe collega’s om mee te bouwen aan een divers politiekorps.

 

Talentenjacht

 

Met een knipoog naar The Voice gaat de lokale politie van Mechelen-Willebroek – de vierde grootste politiezone van Vlaanderen – op talentenjacht. ‘The Force van Mechelen-Willebroek’ wordt getrokken door vier belangrijke medewerkers uit het korps. Sven, Lina, Jinnih en Leo zijn de gezichten of ‘coaches’ van deze campagne. Binnenkort zijn ze overal te zien: op affiches, banners, online filmpjes …

 

En daar blijft het niet bij. Sven, Lina, Jinnih en Leo gaan vanaf volgende week ook on tour langs verschillende locaties en activiteiten in regio Mechelen en Willebroek. Ze houden halt bij scholen, jeugdhuizen, sportclubs, jobbeurzen en andere evenementen (Maanrock bijvoorbeeld!). “We willen zoveel mogelijk aanwezig zijn. Alleen op die manier kunnen we echt in gesprek gaan met jongeren en zo onze jobs beter zichtbaar maken”, vertelt korpschef Yves Bogaerts. “Een klein extraatje: aan de hand van virtual reality kan je dan ook je observatievermogen al eens testen.”

 

Eén duidelijke boodschap

Deze campagne heeft een duidelijke boodschap aan iedereen. Hou jij van actie? Kom jij graag onder de mensen? Ben je op zoek naar een carrière waarbij je constant kan bijleren en doorgroeien? En wil jij mee het verschil maken? Dan is een job bij de politie misschien wel iets voor jou!

 

“Bij de politie is elke dag anders. Bovendien kan je via een ruim aanbod aan opleidingen vlot doorgroeien binnen de organisatie. En last but not least: je komt terecht bij een goede werkgever met een sterk verlonings- en verlofsysteem”, vertelt Eddy Bevers, burgemeester van Willebroek.

 

Breed draagvlak

 

Er werd bewust voor gekozen om deze campagne te laten vertrekken vanuit het korps zelf. “Geen acteurs, maar wel échte collega’s”, pikt Eddy Bevers hierop in. “En het stopt niet bij Sven, Lina, Jinnih en Leo. Zoals je ziet wordt heel het team betrokken in dit verhaal. Samen komen we naar buiten met eenzelfde missie: jongeren warm maken voor een carrière bij de politie. Heb je interesse maar twijfel je nog? Dan kan je hiermee altijd bij ons terecht. Spreek ons gerust even aan op straat bijvoorbeeld, bel of mail en we geven met plezier een woordje uitleg.”

 

Diversiteit

 

Met al deze inspanningen wil politie Mechelen-Willebroek een zo breed mogelijk publiek bereiken: man, vrouw, jong, wat ouder … En het is geen geheim: men wil ook meer kleur in het politiekorps. Momenteel telt het korps 412 medewerkers. 20 mensen of 5 % heeft een allochtone achtergrond. “Deze rekruteringscampagne richt zich daarom ook in het bijzonder tot jongeren met een migratieachtergrond”, benadrukt Bart Somers, burgemeester van Mechelen. “Ons team wil een representatief uithangbord zijn van de stad waarin we wonen. Diversiteit maakt het verschil. Alleen samen met jongeren uit andere gemeenschappen, kunnen we werken aan een politie voor iedereen.”

 

Hulp van buitenaf

 

De politie kan dit echter niet alleen. Daarom roept het korps de hulp in van partners om mee dit verhaal, deze oproep te verspreiden. “We werken hiervoor nauw samen met scholen, jeugdhuizen en sportclubs … We namen ook contact op met de verschillende moskeeën, straathoekwerkers, jonge artiesten die een groot netwerk hebben op social media. Samen met hen willen we deze boodschap gericht verspreiden en zoveel mogelijk jongeren warm maken voor een carrière bij de politie”, zegt Bart Somers.

 

Ook de samenwerking met het onderwijs is hierbij erg belangrijk. Niet alleen kunnen scholen ondersteunen in het verspreiden van deze boodschap, zij bieden ook zelf belangrijke, drempelverlagende voorbereidingstrajecten aan. TSM en Busleyden Atheneum bieden een 7de jaar secundair onderwijs integrale veiligheid aan. Bij CVO Campus Vijfhoek in Mechelen zijn er trajecten die je voorbereiden op de selectieproeven van de politie, eventueel in combinatie met de module waarmee je je diploma secundair onderwijs kan behalen (noodzakelijk voor de inschrijving bij de politie).

 

Meer info
W www.theforcevanmechelen.be | www.theforcevanwillebroek.be
E theforce@pzmewi.be | T 015 46 40 70