Burgemeester van Mechelen, Vlaams volksvertegenwoordiger en Fractieleider Vlaams Parlement

Piet Den Boer nieuw boegbeeld M+

 

Zondag 14 januari 2018 – Zonet kondigde de Mechelse stadslijst Vld-Groen-M+ tijdens haar nieuwjaarsfeest aan dat Piet Den Boer de nieuwe trekker wordt van M+, de onafhankelijke poot van de stadslijst. De stadslijst wil niet alleen de verkiezingen winnen. Ze wil ook uitgroeien tot een unieke, grote stadsbeweging met vele positieve Mechelaars.

 

Tijdens het gezamenlijke “Nieuwjaarsfeest Voor Mechelen” kondigden burgemeester Bart Somers (Open Vld) en Kristof Calvo (Groen) aan dat de KV Mechelen-coryfee, die zijn ploeg in 1988 mee naar winst in de Europacup II-finale leidde, mee zijn schouders zet onder de stadslijst in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Den Boer wordt het nieuwe boegbeeld van M+, de onafhankelijken op de Mechelse stadslijst. Hij is daarmee de opvolger van Frank Nobels, voormalig Cultuurschepen, die afscheid neemt van de actieve partijpolitiek.

 

Piet Den Boer: “30 jaar na de geweldige en unieke prestatie met KV Mechelen wil ik me met heel veel enthousiasme inzetten voor de stad. De stadslijst is een 100% positief en authentiek Mechels verhaal en daar schaar ik me heel graag achter.”

 

Den Boer, Nederlander, staat op het punt naar Mechelen te verhuizen en wil zich er meteen ook politiek engageren. De afgelopen jaren was hij al trekker van Foundation Mechelen. De Foundation organiseert evenementen met de focus op bedrijven en de sociaal geëngageerde Mechelaars. De opbrengst van deze activiteiten gaat integraal naar goede doelen en sociale organisaties in de Mechelse regio. Den Boer zet zich ook in voor de G-sport en schreef in 2016 een boek ‘Sporthelden met een beperking’.

 

Burgemeester Bart Somers: “Piet is de perfecte verpersoonlijking van het positieve Mechelen dat we met de stadslijst uitdragen. Als stad moeten we immers durven dromen van het allerhoogste, net zoals Piet Den Boer er in 1988 met KV Mechelen in slaagde om dat wat onmogelijk geacht werd toch mogelijk te maken. Het is die wil om dingen in beweging te zetten die ervoor zorgt dat we als stad de afgelopen 18 jaar continu zijn blijven vooruit gaan. En daar wil de stadslijst Vld-Groen-M+ ook de komende jaren werk van maken.”

 

Kristof Calvo, zelf ook een voetbaldier, is erg enthousiast dat Piet Den Boer de stadslijst komt versterken: “Toen we hoorden dat hij naar Mechelen ging verhuizen, hebben we hem meteen gevraagd. Afgelopen zomer nog was Piet de ambassadeur van de goede doelenwerking van De Zomer is van Mechelen, onze festivalzomer. Piet heeft een groot hart en veel energie en is dus zeker een belangrijke aanwinst voor de Mechelse politiek.”

 

Op het druk bijgewoonde nieuwjaarsfeest formuleerde de stadslijst ook een ambitieus doel. Ze wil uitgroeien tot een grote, unieke stadsbeweging met minstens 500 Manemakers. Sinds de lancering van eind december hebben zich al meer dan 200 mensen aangemeld als Manemaker. Daarmee is op korte tijd de doelstelling van 250 al bijna bereikt. “Dus verdubbelen we onze ambitie. We gaan op zoek naar nog meer Manemakers. Want Mechelen maken, dat kunnen we niet alleen. Manemakers schrijven mee aan het programma van de stadslijst. Ze pikken signalen op in hun buurt of vereniging en geven ze door. Ze worden een onmisbare schakel tussen de 86 000 Mechelaars en de stadslijst. We willen niet alleen de verkiezingen winnen, maar ook vooraf veel mensen in beweging brengen rond de toekomst van onze stad”, besluiten Somers en Calvo.

 

 

Meer info: www.voormechelen.be