Burgemeester van Mechelen, Vlaams volksvertegenwoordiger en Fractieleider Vlaams Parlement

Parking Tinel open voor publiek

 

Vrijdag 29 juni 2018 – Onder woongebouwen Adjudant, Maigret en Poirot aan de Tinelsite werd vandaag de nieuwe publieke ondergrondse parking geopend. De parking heeft 2 niveaus met een totale capaciteit van 319 parkeerplaatsen.

 

  • 2 voetbalvelden groot
  • 319 parkeerplaatsen

 

Voorlopig wordt enkel nog maar het publieke gedeelte van de parking op niveau -1 opengesteld. De rest volgt later dit jaar. De parking is het eerste deelproject van de site Tinel dat wordt gerealiseerd.

 

 

124 publieke parkeerplaatsen gaan vanaf nu in exploitatie. Daarnaast komt er voor iedere woning op de site ook een ondergrondse parkeerplaats. Op niveau -2 worden 78 parkeerplaatsen voorzien die buurtbewoners kunnen aankopen. De overige parkeerplaatsen zijn voor de politie. De in- en uitrit bevinden zich in de Tinellaan.

 

 

“Parking Tinel is een schakel in een snoer van randparkings, waarmee we de parkeervraag in onze stad structureel willen beantwoorden. Eerder dit jaar namen we ook de ondergrondse parking Bruul in gebruik (351 PP). De werken voor 100 extra parkeerplaatsen op de Koningin Astridlaan zijn bezig en eind deze zomer openen we nog de grote ondergrondse stationsparking (2000 PP). Met de bestaande randparkings en nog te realiseren projecten zorgen we ervoor dat onze stad maximaal bereikbaar en ontsloten blijft voor bewoners en bezoekers”, zegt burgemeester Bart Somers.

 

De Tinellaan wordt in augustus aangepast zodat ook de wagens die van Nekkerspoel komen vlot de parking kunnen inrijden. Wagens die richting E19 willen rijden kunnen ook vlot doorsteken en op een veilige manier invoegen in het verkeer.

 

 

Voor voetgangers zijn er twee in- en uitgangen. Enerzijds is er Sjampetterke midden op de site. Voorlopig is dit gebouw enkel te bereiken via de Kattenbleekstraat. In de toekomst kan je via het park naar alle richtingen. Anderzijds kan je de parking ook binnengaan en verlaten via de Van Busleydenstraat.

 

 

Gebruikers van de parking kunnen kiezen voor een parkeerticket of een abonnement.

 

 

 

Tarief kortparkeerders

1,6€/u van het 1e tot het 4e uur

1€/u vanaf het 5e uur

Maximum dagtarief (24u): 10€

Nachttarief tussen 19u en 9u = maximum 3€

 

Abonnementsformules

7d7 24/24: 107€ per maand

7d7 24/24 bewoners: 65€ per maand

5d7 7/19: 75€ per maand

 

 

 

Indigo is erop toegewijd om haar parkeerders de juiste parkeerplaats of parkeerproduct voor hun auto aan te bieden en dit op de meest efficiënte manier en op de beste plaats.

Parking Tinel is dan ook voor Indigo dermate belangrijk daar deze randparking een oplossing biedt voor de stadsdrukte en eveneens een ideaal gelegen parking is voor een bezoek aan de musea, de voetbalploeg KV-Mechelen, de winkels, enzovoort. Mensen zullen de parking vlot kunnen bereiken meteen na het binnenrijden van de stad en kunnen parkeren in een nette, aangename parking.

 

 

Indigo onderstreept het belang om de stad Mechelen bij te staan in de ontwikkeling van een duurzaam mobiliteitsbeleid. Daarin is het onder meer belangrijk om een juiste mix te vinden tussen centrumparkings en randparkings.  Indigo is dan ook fier om hier andermaal deel van te mogen uitmaken. “Voor onze parkeerders zijn wij dé lokale, kwalitatieve partner binnen hun bereik en op de beste plaats. Dit is voor deze gloednieuwe parking niet anders. Met parking Tinel zijn we dichtbij, uit de drukke stadszone en vlot bereikbaar», zegt CEO Thomas Bimson.

 

 

De ambitie van het stadsbestuur is om tegen 2020 ook de rest van de Tinelsite te voltooien.  “Nog dit jaar openen we het eerste deel van het Tinelpark. In 2019 volgt de gefaseerde oplevering van de eerste woningen en in september ’19 Het Predikheren. Tot 2020 volgt dan nog de bouw en oplevering van de gebouwen Baskerville, Brigadier en Holmes, de aanleg van de rest van het park, de restauratie van de Predikherenkerk en de heraanleg van de Kattenbleekstraat en de Van Busleydenstraat. Na decennia van verwaarlozing wordt de Tinelsite vanaf 2020 een van de modernste en hipste stadswijken van Mechelen”, besluit Bart Somers.