Burgemeester van Mechelen, Vlaams volksvertegenwoordiger en Fractieleider Vlaams Parlement

Opening parking Bruul onder de Hendrik Speecqvest

 

Vrijdag 15 december 2017 – Vanaf vandaag is Mechelen een Q-Park locatie rijker met parking Bruul, na parking Lamot is dit de tweede Q-Park parking in Mechelen. Deze nieuwe parkeerfaciliteit aan de rand van het commerciële centrum past perfect in het globale mobiliteitsplan en parkeerders komende van de Zuidkant (Leuvensesteenweg, Consciencestraat) zullen hier vanaf vrijdag 15 december hun auto kunnen parkeren.

 

De Hendrik Speecqvest gaat er de komende jaren helemaal anders uitzien. Naast een nieuwe ondergrondse parking en een groen vestenpark, komt er ook een nieuw Hof van Egmont. Als eerste opent nu parking Bruul met op termijn in totaal 352 plaatsen, waarvan 171 parkeerplaatsen op het eerste niveau en nog eens 181 op het tweede. Bezoekers kunnen de parking verlaten via twee hoofdtrappen en bijbehorende liften, uitgang “Bruul” en uitgang “Hanswijkstraat”. Aan de zijde van de Bruul zal er ook een fietsenlift zijn die toegang verschaft tot de ondergrondse fietsenparking. De parking zal verder over 2 inritten beschikken, eentje rechts uitvoegend komende van het Raghenoplein en een tweede links uitvoegend komende van het Kardinaal Mercierplein. Zeker na de opening van de Tangent zal de inrit aan de kant van het Raghenoplein de primaire inrit worden, omdat al het verkeer uit het Zuiden dan via de Leuvensesteenweg zal worden geleid. Uitrijden gebeurt aan de kant van het Raghenoplein.

 

 

In deze eerste fase zullen enkel 130 plaatsen beschikbaar zijn op niveau -1 en zal enkel de inrit komende van het Kardinaal Mercierplein worden geopend. Dit heeft onder andere te maken met de bovengrondse situatie die het nog niet mogelijk maakt om de inrit aan de kant van het Raghenoplein vandaag aan te leggen. De tweede fase is gepland in maart volgend jaar met de opening van het tweede ondergrondse niveau waardoor de capaciteit dan op 315 zal worden gebracht. Tot slot volgt dan snel de derde fase met de opening van de inrit aan de kant van het Raghenoplein in april 2018. De parking zal dan volledig operationeel zijn met 352 plaatsen.

 

 

Bart Somers, Burgemeester Mechelen : “Deze parking brengt shoppers en dagjesmensen met hun wagen tot vlakbij onze belangrijkste winkelstraat. De uitgebreide capaciteit, het aanrijcomfort, de centrale ligging zijn allemaal troeven voor het commercieel centrum. De opening van deze parking is de tweede fase in de opwaardering van de Bruul sinds de heraanleg. Dit project is een noodzakelijke investering in de vitaliteit van ons handelsapparaat. Uit eerdere periodieke passantentellingen bleek al dat de Bruul even sterk scoort als de Veldstraat in Gent en de Steenstraat in Brugge. Met dit project gaan we voorsprong nemen. Ik ben ervan overtuigd dat Bruul en de hele binnenstad vanaf nu nog een pak meer passanten zullen mogen verwelkomen.”

 

 

Philip De Brabanter, Algemeen Directeur Q-Park Belgium : “Al sinds 2003 zijn we aanwezig in Mechelen met parking Lamot, we hebben de positieve ontwikkeling van de stad dan ook van nabij kunnen meemaken en zijn verheugd hier een tweede parking te mogen openen waardoor we in totaal bijna 600 parkeerplaatsen in Mechelen zullen exploiteren. De locatie van de parking is vanuit mobiliteitsoogpunt ideaal, de stad had immers nog geen publieke parking aan de Zuidrand van het centrum. Ook de kwalitatieve heraanleg van de bovengrond en de geplande projecten in de omgeving zullen bijdragen tot het succes van de parking. Wij kijken er dan ook erg naar uit om de goede samenwerking met de stad die er al was in de toekomst te kunnen verderzetten.“

 

 

Q-Park staat voor Quality in Parking en streeft ernaar  kwaliteitsvolle oplossingen aan te bieden voor haar gebruikers zodat zij een aangename parkeerervaring beleven. Een bezoek aan een stad begint en eindigt immers bij het parkeren, het is vaak de eerste kennismaking en de laatste herinnering. Aangenaam parkeren betekent de dag van vandaag aandacht voor veiligheid, en voor de snelheid en het comfort waarmee kan worden geparkeerd waarbij de technologie een steeds belangrijkere rol inneemt. In parking Bruul zal de kwalitatieve parkeerervaring onder andere terug te vinden zijn in volgende zaken :

 

I                 Brede plaatsen voor maximaal parkeercomfort

I                 Schuine parkeerplaatsen voor makkelijker manoeuvreren

I                 Eenrichtingsverkeer voor ideale interne circulatie

I                 Nummerplaatherkenning voor snel en comfortabel parkeren

I                 On-line reservatie mogelijkheid

I                 Achtergrondmuziek

I                 Dekking voor mobiele telefonie

I                 LED verlichting met aanwezigheidsdetectie

I                 Publiek toilet ter beschikking van de parkeerder

 

Over Q-Park

Q-Park behoort tot de top van Europese parkeerondernemingen met parkeerfaciliteiten in eigendom, exploitatie, beheer of een combinatie daarvan. Q-Park is een erkend kwaliteitsleider op het gebied van parkeren, heeft een portfolio van meer dan 6.100 parkeerfaciliteiten en 835.000 parkeerplaatsen, en sterke marktposities in 10 Noordwest Europese landen: Nederland, Duitsland, België, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland..

 

Adres van de parking:

Hendrik Speecqvest 1000 – 2800 Mechelen

 

 

parkingbruul