Nieuws

Zoeken op categorie

Overname activa CG Power Systems Belgium

2021/05/03 |

Mechelen

3 mei 2021 - De beursgenoteerde Saoedische industriële groep EIC (“Electrical Industries Company”) bevestigt dat op donderdag 15 april 2021 een overeenkomst werd ondertekend voor de overname van de activa, zoals machines, inventaris en technologie van CG Power System Belgium NV en CG Holdings. Belgium NV, beide in Mechelen. Inmiddels is ook aan alle voorwaarden voor de invoegetreding van deze overeenkomst voldaan.

Terug

De EIC-groep, gevestigd in Dammam - Saoedi-Arabië, heeft verschillende fabrieken van transformatoren en elektrische apparatuur en reeds decennialang technische en commerciële samenwerkingsovereenkomsten met CG in België voor de uitwisseling van technologie met betrekking tot transformatoren.


De CEO en managing director van de EIC Group, de heer Tariq Al Tahini, merkte op: “We zijn verheugd met de overname van CG Belgium, aangezien dit een strategische mijlpaal is voor de verdere groei van onze groep naar nieuwe regio's in Europa en naar de markt voor hernieuwbare energie. in het midden Oosten. We kijken ernaar uit om onze reeds lang bestaande relatie tussen het Koninkrijk Saoedi-Arabië en België te intensiveren. "


CG in België, voorheen “Pauwels Trafo” genaamd, heeft transformatoren, systemen en technologie ontwikkeld die onder andere gericht zijn op de markt voor hernieuwbare energie, zowel in wind- als zonnetoepassingen. EIC zal deze technologie binnen haar groep implementeren en verder ontwikkelen om de groeiende markt voor hernieuwbare energie aan te boren, onder meer in het Midden-Oosten.


Het bedrijf werd in 2005 overgenomen door de Indiase CG-groep van de familie Pauwels en in 2010 veranderde de naam in CG. De merknaam Pauwels bleef echter wereldwijd erkend in de sector van de elektrische industrie en transmissie. Het nieuw opgerichte bedrijf in België zal daarom “Pauwels Transformers N.V.” heten en zal worden gevestigd in de bestaande gebouwen langs de Antwerpsesteenweg te Mechelen. EIC zal de activiteiten van productie en onderhoud van transformatoren en transmissie onderstations geleidelijk herstarten vanuit zijn nieuw opgerichte basis in Mechelen.


Over de overname zei de heer Bart Somers, vice-minister-president van de Vlaamse regering:
“Pauwels Trafo is een begrip in Mechelen, maar ook in de rest van de wereld. Het bedrijf is altijd een pionier geweest op vlak van transformatoren en technologische ontwikkelingen voor hernieuwbare energie. Dat het bedrijf nu een overnemer heeft gevonden en de lange geschiedenis wordt verdergezet, is fantastisch nieuws voor onze stad. De opgebouwde knowhow in deze strategische sector gaat niet verloren, maar wordt verankerd in Mechelen en Vlaanderen."

Burgemeester Alexander Vandersmissenvult aan: “Wij juichen toe dat de overnemers teruggrijpen naar de naam van de stichter, Emmanuel Pauwels, vader van Vic Pauwels. Dat getuigt van een grondige historische en sociologische terreinkennis bij de overnemers. Op deze manier is het voortbestaan van een iconische fabriek en een landmark in onze stad verzekerd. Een topdag voor Mechelen!”

Bart Somers
Arenberggebouw
Arenbergstraat 7
1000 Brussel
E-mail
kabinet.somers@vlaanderen.be
Telefoon
02 552 69 00
Fax
02 552 69 01
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.