Burgemeester van Mechelen, Vlaams volksvertegenwoordiger en Fractieleider Vlaams Parlement

Nieuwe Maan nu ook in audiovorm

 

Donderdag 3 mei 2018 – Het maandelijkse gratis stadsmagazine Nieuwe Maan verschijnt vanaf juni ook in audiovorm voor Mechelaars met een leesbeperking.

 

Nieuwe Maan is een van de meeste geraadpleegde en gewaardeerde informatiekanalen van het Mechelse stadsbestuur. Het wordt 10 keer per jaar gratis aan huis bedeeld. In juni verschijnt nummer 70 al. “We willen dat onze stadsinformatie voor alle Mechelaars toegankelijk is, ook voor mensen met een leesbeperking. Dat zijn blinden, slechtzienden, maar ook analfabeten. Dan is het aanbieden van ons magazine in audiovorm een logische en noodzakelijke keuze”, zegt burgemeester Bart Somers.

 

 

“Alle Mechelaars bereiken en beraken. Dat moet de doelstelling zijn van een inclusieve stad”  (Bart Somers)

 

 

Voor de audio-uitgave werkt de stad samen met Transkript vzw. Vrijwilligers lezen de teksten in. Voor de eerste editie van juni zal de burgemeester zelf zijn eigen voorwoord inlezen. Vanaf 25 mei wordt de cd opgestuurd naar alle mensen die hun adresgegevens doorgeven aan nieuwemaan@mechelen.be.  Zij krijgen dan voortaan elke maand Nieuwe Maan op cd. “Hoeveel audiocd’s we precies gaan maken, hangt af van de respons”, zegt Somers.

 

 

Net als het gedrukte magazine zal er vanaf juni  ook een audioversie online geplaatst worden op www.nieuwemaan.be. Ook in de stedelijke bibliotheek zullen er elke maand 5 cd’s ter beschikking liggen om uit te lenen.

 

 

Wil je Nieuwe Maan zelf ook op cd ontvangen? Mail dan je adresgegevens naar nieuwemaan@mechelen.be