Burgemeester van Mechelen, Vlaams volksvertegenwoordiger en Fractieleider Vlaams Parlement

Mechelen opent nieuw speelbos

Zondag 5 oktober 2015 – Met Geerdegembos, Schonenberg en Papenhof heeft Mechelen al drie speelbossen. Vanaf nu komt er ook het speelbos naast de Kerkenblokweg in Leest bij, dat vandaag door burgemeester Bart Somers geopend werd. Ook in de toekomst wil de stad zich blijven inzetten voor meer speelruimte en het aantal speelbossen nog opdrijven.

 

Vandaag werd het nieuwste speelbos in Mechelen officieel ingespeeld door de Chiro uit Leest. Voortaan kunnen alle jonge avonturiers hier naar hartenlust kampen bouwen, het hindernisparcours afleggen, in bomen klimmen en bosspellen doen. De inrichting en beheerswerken van het vierde Mechelse speelbos hebben de stad ongeveer € 3.700 gekost  en werden uitgevoerd door de sociale werkplaats Natuur- en Landschapszorg.

 

Met het speelbos Kerkenblokbos krijgen de jongeren er 2,9 hectare extra speelruimte bij. Ook voor de aangrenzende Chiro uit Leest, die inmiddels al enkele kampen heeft aangelegd, is het bos een echte meerwaarde. “Bosspellen zijn een populaire bezigheid voor jeugdbewegingen en de nabijheid van een speelbos is dan uiteraard een grote meerwaarde. In de nabijgelegen woonwijk wonen uiteraard ook heel wat kinderen die van het bos kunnen profiteren. Buiten spelen is een belangrijk thema voor Mechelen Kinderstad, aldus jeugdschepen Greet Geypen.

 

Nog meer speelbossen op komst

 

De jongeren kunnen zich verheugen op nog eens extra plaatsen om te ravotten, want de stad heeft plannen om het aanbod van speelbossen nog op te drijven. Momenteel liggen er plannen op tafel waaronder een speelbos aan de Oude Antwerpsebaan.

 

“Mechelen is een sterk groeiende stad die nieuwe – vaak jonge – gezinnen aantrekt. Het is dan ook belangrijk we in onze stad beschikken over voldoende bosrijke gebieden, zodat kinderen zich op relatieve korte afstand van hun woning kunnen uitleven in de natuur”, vindt burgemeester Bart Somers.

 

Na de officiële opening door de burgemeester konden de aanwezige kinderen zich naar hartenlust uitleven, en zij vonden het in ieder geval al méér dan geslaagd.

 

Persinterviews: Greet Geypen (schepen van Jeugd) 
Bart Somers (burgemeester) 

 

P1100177