Burgemeester van Mechelen, Vlaams volksvertegenwoordiger en Fractieleider Vlaams Parlement

Mechelen krijgt eigen Monopoly-editie

 

Woensdag 27 juni 2018 – Eind november lanceert stad Mechelen zijn eigen Mechelse editie van het wereldberoemde bordspel Monopoly. De stad gaat hiervoor een samenwerking aan met BVBA PiekenWulf die de Vlaammse stedenedities voor Monopoly in de Benelux coördineert. De uitgelezen manier om het prachtige Mechelen op een unieke manier in de kijker te zetten.

 

 

Het spel blijft trouw aan het originele concept, maar wordt in een Mechels jasje gegoten. Zo worden alle locaties ingevuld met bekende Mechelse straten, pleinen, parken, attracties en bezienswaardigheden. Alles komt aan bod. Ook de Mechelse dorpen worden niet vergeten.

 

 

Mechelaars krijgen de kans om het bord mee in te vullen. Er zullen drie attracties het bord sieren: het Museum Hof van Busleyden, de Sint-Romboutstoren en … De derde attractie wordt gekozen door middel van een poll op de website van stad Mechelen (www.mechelen.be/monopoly). Mechelaars kunnen kiezen uit zeven populaire publiekpleisters:

 

  1. Speelgoedmuseum
  2. Planckendael
  3. Technopolis
  4. Kazerne Dossin
  5. Brouwerij het Anker
  6. De Garage
  7. Nekker

 

De poll sluit af op 1 juli om middernacht.

 

 

En niet alleen de locaties, maar ook de grafische vormgeving straalt Mechelen uit. De doos, het bord en de kans- en algemeen fondskaarten krijgen een Mechelse look & feel. Daarvoor doet de stad een beroep op Mechelaar Dennis Kestelle. Hij illustreerde onder andere enkele affiches voor stad Mechelen die te koop zijn aan de UiTbalie én het logo van Maneblusser. Bovendien worden de kanskaarten en algemeen fondskaarten inhoudelijk doorspekt van tal van Mechelse verwijzingen.

 

 

“Monopoly is een sterk merk. Daarmee krijgt onze stad een nieuw vehikel om zich verder en op een hoogst originele manier te promoten.” zegt burgemeester Bart Somers. “Ongetwijfeld zal  een eigen Mechelse versie van Monopoly voor veel Mechelaars ook de trots op onze prachtige kunststad verder nog verder aanzwengelen. Ik weet nu al dat Monopoly Mechelen voor heel veel Mechelaars een absolute must have wordt.”

 

 

Het Mechelse Monopolyspel kost € 50 en is geschikt voor kinderen en volwassenen vanaf 8 jaar. Het is verkrijgbaar vanaf eind november bij UiT in Mechelen in het Schepenhuis en enkele winkels. Het ideale kerstcadeau dus. Van het spel worden slechts 2000 exemplaren gemaakt, dus snel zijn is de boodschap.