Burgemeester van Mechelen, Vlaams volksvertegenwoordiger en Fractieleider Vlaams Parlement

Galapagos krijgt groen licht van stad Mechelen voor nieuwbouw


22 juli 2019 – Stad Mechelen heeft groen licht gegeven voor de nieuwbouw van het Galapagos hoofdkwartier op het Ragheno terrein achter het station, vlak bij de Leuvense Vaart.Deze goedkeuring, naar aanleiding van het gepresenteerde voorstel van 18 juni j.l., zorgt ervoor dat nog dit jaar de bouwvergunning kan worden aangevraagd, waarna hopelijk de eerste steen in mei 2020 kan worden gelegd.


Het nieuwe hoofdkwartier van Galapagos zal geschikt zijn voor zowel de Research & Development als de commerciële en ondersteunende afdelingen. Een aangename en stimulerende werkplek, die past bij de ambities voor de komende 10 jaar. Daarnaast een locatie die Galapagos goed bereikbaar maakt met zowel de auto als het openbaar vervoer, wat belangrijk is voor de medewerkers maar zeker ook voor alle internationale gasten. Het streven is om in 2022 te kunnen verhuizen naar deze nieuwe locatie.


Galapagos en Stad Mechelen zijn bijzonder verheugd met deze goedkeuring, Bart Filius, Chief Operation & Finance Officer Galapagos: “ Wij zijn bijzonder opgetogen dat het dossier is goedgekeurd. Nieuwbouw is hard nodig aangezien wij een grote groei in het aantal mensen en onze werkzaamheden verwachten in de komende jaren. Alleen al sinds januari dit jaar zijn er zo’n 130 mensen bij gekomen, en de verwachting is dat wij in de komende jaren naar zo’n 800 medewerkers in België zullen groeien. Het is ons een groot genoegen dat Mechelen, de stad van onze oprichting onze thuisbasis zal blijven.”


“Dat Galapagos voor Mechelen blijft kiezen is van cruciaal belang voor de economische positie en slagkracht van Mechelen. Galapagos is een iconisch bedrijf in volle expansie en piloot van de biotechbedrijvigheid die in Mechelen sterk vertegenwoordigd is. De voorspelde groei is ook belangrijk voor de lokale tewerkstelling. Het eerste schetsontwerp toont een hoogkwalitatieve nieuwbouw en trekt de ontwikkeling van Ragheno op gang waarbij het de lat voor de verdere invulling van Ragheno als de Mechelse toekomstwijk qua beeldkwaliteit en duurzaamheid meteen heel hoog heeft gelegd”, zeggen burgemeester Bart Somers en schepen van stadsvernieuwing en economie Greet Geypen.


Galapagos bestaat dit jaar 20 jaar. Op 14 juli kondigden Galapagos en het Amerikaanse bedrijf Gilead een baanbrekende overeenkomst aan, waarbij de twee bedrijven nauwer gaan samenwerken op het vlak van Onderzoek & Ontwikkeling, en Galapagos gedurende de volgende 10 jaar zijn onafhankelijkheid behoudt.


Over Galapagos

Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) ontdekt en ontwikkelt geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Drie geneesmiddelen leverden al veelbelovende resultaten op bij patiënten, en bevinden zich momenteel in een vergevorderd onderzoeksstadium in verschillende ziektes. Onze pijplijn bestaat uit Fase 3-studies tot onderzoeksprogramma’s in ontstekingsziekten, fibrose, artrose en andere indicaties. De ambitie van Galapagos is om uit te groeien tot een toonaangevend internationaal biofarmaceutisch bedrijf, gericht op het ontdekken, de ontwikkeling en de commercialisering van innovatieve medicijnen. Meer informatie op www.glpg.com.