Burgemeester van Mechelen, Vlaams volksvertegenwoordiger en Fractieleider Vlaams Parlement

Bart Somers verkozen bij tien beste parlementsleden

5 april 2014 – Zowel De Standaard als De Morgen plaatsen Bart Somers (Open Vld) bij de tien beste federale parlementsleden. Dat blijkt uit het politieke rapport dat beide kranten voor alle parlementsleden opstelden.

 

“Ben best wel trots met deze mooie beoordeling”, zegt Bart Somers. “Dit bewijst dat – op voorwaarde dat je keihard werkt – cumuleren haalbaar is en een meerwaarde kan betekenen, zowel voor Mechelen als voor het parlement. Zeker in een land waar lokale besturen te weinig middelen en bevoegdheden hebben, is het noodzakelijk dat burgemeesters ook een stem hebben in de Wetstraat.”

Uit het rapport van De Morgen (5/4): “De commissie Binnenlandse Zaken is hem op het lijf geschreven. Werkte in de regeringsloze periode mee aan de wetten rond gezinshereniging en nationaliteit. Een van de weinigen die burgemeesterschap succesvol combineert met een actief parlementair bestaan. Speelt dat burgemeesterschap zeer handig uit. Man met negen levens. Of het nu over Syriëstrijders, diversiteit of GAS-boetes gaat. Krijgt de zaal stil.”

Uit het rapport van De Standaard (29/3): “Somers is een boeiende spreker op zijn thema’s: binnenlandse zaken en integratievraagstukken. Hij heeft impact. Hij slaagt erin, als een van de weinigen, om een lijn te trekken doorheen zijn activiteiten als burgemeester van Mechelen en als kamerlid. Zijn tussenkomsten zijn vaak een reality check, hij staat met zijn twee voeten in de praktijk.”