Burgemeester van Mechelen, Vlaams volksvertegenwoordiger en Fractieleider Vlaams Parlement

Bart Somers lijsttrekker Vlaams parlement

8 januari 2014 – Het provinciaal bestuur heeft Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld) aangeduid als lijsttrekker voor het Vlaams parlement in de provincie Antwerpen. De federale lijst wordt getrokken door justitieminister Annemie Turtelboom. Guy Verhofstadt is de Europese kopman bij de verkiezingen van 25 mei.

 

Bart Somers is momenteel federaal volksvertegenwoordiger, maar was eerder al minister-president van de Vlaamse regering en Vlaams parlementslid. “De Vlaamse bevoegdheden sluiten ook uitstekend aan bij mijn jarenlange expertise als burgemeester van Mechelen. Denk maar aan mobiliteit, woonbeleid of inburgering.“

Positieve campagne

Somers is van plan vooral een positieve campagne te voeren. Als lijsttrekker wil hij de complexe Vlaamse regelgeving vereenvoudigen, de wachtlijsten in de zorg wegwerken, de files aanpakken en vooral de lokale besturen beter ondersteunen. “Deze Vlaamse regering laat de stads- en gemeentebesturen in de steek, terwijl dit bestuursniveau net de meest directe impact heeft op de levenskwaliteit van de Vlaming.”

De komende weken werkt de partij aan de verdere invulling van de lijsten voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. “Een grote en belangrijke provincie als Antwerpen heeft een sterk team nodig. Met Annemie Turtelboom, Bart Somers en Dirk Van Mechelen hebben we aan de kop van de lijsten ploegspelers van topniveau”, zegt Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten.