Burgemeester van Mechelen, Vlaams volksvertegenwoordiger en Fractieleider Vlaams Parlement

150 extra jobs voor Mechelen-Noord

 

Donderdag 1 maart 2018 – Het stadsbestuur heeft het licht op groen gezet voor de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsunits aan de Oude Baan. Vanaf 2019 komen hier tot 150 nieuwe arbeidsplaatsen bij.

 

Het bedrijvenpark Old Road Business Park is gelegen aan de Oude Baan in industriepark Mechelen-Noord. De vergunde ontwikkeling heeft een totale oppervlakte van 10.000m² bedrijfsruimte, waarvan 7000m² aan bedrijfsunits, al dan niet gekoppeld aan kantoorruimte, en een centrale loods van nog eens 3000m².

 

 

“Het is een project op maat van bedrijven met een kantoorfunctie die toch ook opslag of productie nodig hebben, maar ook van de lokale ondernemer die louter opslag – of productieruimte nodig heeft. Dit project komt daarin tegemoet met een hoogkwalitatieve oplossing. Zoals steeds op een zichtlocatie hecht de stad veel belang aan de architecturale kwaliteit van de ontwikkeling, ook op onze industrieterreinen. Dit soort ontwikkeling getuigt vooral ook van het ondernemersvertrouwen in Mechelen en zorgt voor een nieuwe boost in de economische slagkracht van Mechelen”, zegt burgemeester Bart Somers.

 

 

Welke bedrijven er juist gaan zetelen is dus nog niet beslist. Momenteel zijn twee units verkocht en lopen de gesprekken met een tiental geïnteresseerde partijen, alle uit de omgeving van Mechelen. De werken zullen starten in mei 2018. Tegen midden 2019 moet alles klaar zijn. Old Road Business Park is een project van ontwikkelaar Resolve. Tecro & Krea Architecten tekende voor het ontwerp, waardoor dit een 100% Mechels project wordt.