Koop hier mijn boek "Liefde voor Mechelen"

Opbrengst gaat naar Sjarabang vzw

Recent nieuws

Mechelen

Gouverneur bezoekt Mechelen voor Actieweek tegen Fietsdiefstal

Lancering MyBike-platform om fietsdiefstal terug te dringen In het kader van de eerste Nationale Actieweek tegen Fietsdiefstal ontvingen burgemeester Somers en Preventieschepen Labsir gouverneur Berx voor een bezoek aan onze stad. Mechelen staat immers bekend om haar preventieve en repressieve aanpak, die nodig blijft om het fenomeen van fietsdiefstal terug te dringen. Onze stad stapt daarom ook over op het nationale MyBike-platform, een online systeem dat fietsregistratie en -opsporing na diefstal efficiënter maakt.

Mechelen

Mechelen piekt op Belgische kantorenmarkt

Terwijl de kantorenmarkt overal in Vlaanderen en Wallonië blijft steken, stijgt het aantal huurcontracten in Mechelen fors. Op een jaar tijd steeg de office take up in Mechelen met liefst 225%. Gedreven door nieuwe projecten is de Mechelse kantorenmarkt met 6500m² nu zelfs groter dan de Gentse (5000m²).

Mechelen

Ensemble van Palestijnse en Joodse musici spelen concert ten voordele van Unicef Gaza

16/04/2024 - Op 22 april vindt er in de stadsschouwburg een bijzonder benefietconcert ten voordele van War Children for Unicef plaats, een gelegenheidsensemble met Midden-Oosterse muzikanten en Joodse musici. Vanuit een gedeelde noodzaak, los van persoonlijke overtuiging of achtergrond, komen zij samen om een oproep te doen tegen het oorlogsgeweld dat kinderen in Gaza meemaken. Het concert is een boodschap voor meer dialoog tussen de verschillende gemeenschappen, met gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen die leeft in de regio.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Volg mij op Instagram

Over Bart

The times they are a’changin, zong Bob Dylan. Dat deden ze in de jaren ’60. Dat doen ze nu nog. Dat hebben ze eigenlijk altijd gedaan. 
Elke tijd kent vooruitgang, maar ook uitdagingen en moeilijkheden. De technologie heeft ons dagelijks leven gemakkelijker gemaakt. Andere veranderingen in de maatschappij vragen een groter aanpassingsvermogen: migratie, globalisering, digitalisering. Voor vele mensen werken ze destabiliserend. Veranderingen zijn van alle tijden, ze zijn niet te vermijden.  We vragen van mensen heel wat flexibiliteit om zich telkens opnieuw aan te passen aan nieuwe situaties. Voor de ene gaat dat makkelijker dan voor de andere. De tijd terugdraaien naar hoe het vroeger was, gaat niet. Die illusie wil ik -in tegenstelling tot sommige andere partijen-  niet in stand houden.

Bart Somers
Grote Markt 21
2800 Mechelen

Telefoon
015 29 78 15
Word lid van Open Vld
Laat je gegevens achter en krijg jouw lidkaart opgestuurd voor slechts 12,5 euro per jaar.